Heeft iemand jou gemeld dat je een reisverzekering af moet sluiten voor jouw reis, maar zie je hier de meerwaarde niet van in? Vaak heb je al meerdere verzekeringen lopen, die jou ook bij kunnen staan in het buitenland. Ondanks dat je al een bepaalde dekking hebt, krijg je met een reisverzekering nog net wat extra’s. Een van de grootste voordelen is bijvoorbeeld de medische zekerheid die je ermee krijgt. Een zorgverzekeraar zal jou uitsluitend bij bepaalde ziekenhuizen laten helpen. Terwijl je dan niet de gewenste zorg krijgt. Met een reisverzekering kan je alle kanten op en hoef je je geen zorgen te maken om de financiën die hierbij horen. Dit wordt namelijk gewoon voor je vergoed. 

Bagage en hulp bij noodgevallen gedekt

Een ander groot voordeel is de bagage die gedekt is tijdens het reizen. Het kan zomaar zijn dat je jouw bagage verliest tijdens de reis. Denk aan een koffer die niet aankomt op de plaats van bestemming. Of diefstal, waardoor je jouw waardevolle spullen kwijt bent. De verzekering kan jou helpen om de spullen te vervangen, zodat je jouw reis niet stil hoeft te leggen of veel ongemakken hoeft te ervaren. De essentiële spullen heb je toch bij de hand. Ook krijg je meer hulp bij noodgevallen. Als je de taal niet spreekt, kan het lastig zijn om de hulp te krijgen die op dat moment nodig is. De verzekering zorgt dat de vertalingen gebeuren, je een medische verwijzing kan krijgen of een andere accommodatie kan krijgen. 

Annulering jaagt jou niet op kosten

Het kan voorkomen dat je jouw reis wegens omstandigheden moet annuleren of onderbreken. Hier kan een annuleringsverzekering via Univé jou bij helpen. Deze verzekering kan bij bepaalde redenen van annulering een vergoeding uitkeren. Denk aan ziekte, familieproblemen of een natuurramp. Je verliest dus geen geld meer en kan helpen om op een later moment toch een nieuwe vakantie te boeken. Bij een eventuele onderbreking kan het resterende bedrag ook vergoed worden. Met een gerust hart kan je naar jouw verplichtingen toe in plaats van alleen nog maar te denken aan de bedragen die je kwijt bent door jouw in de soep gelopen vakantie. De gemoedsrust is waarvoor je maandelijks een bepaald bedrag betaalt. 

Aansprakelijkheid meegenomen in de juiste dekking

Er zijn nog een aantal andere voordelen aan de verzekering te behalen. Bij diefstal en verlies van documenten kan het voor grote ongemakken en problemen zorgen. De verzekering zorgt dat de procedure voor de vervanging van belangrijke documenten in werking wordt gezet en de juiste locaties worden gecontacteerd. Daarnaast geeft de verzekering hulp bij de aansprakelijkheid bij schade aan derden en de eigendommen hiervan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan hoge kosten met zich meebrengen. Een reisverzekering kan je dekken voor aansprakelijkheidsschade, zodat je niet hoeft te betalen voor dure juridische kosten of schadevergoedingen. En uiteraard ben je zelf ook extra beschermd bij schade en letsel door een onverwachte gebeurtenis tijdens jouw volgende vakantie.